Final!

Jag går in genom glasdörrarna till mästerkocks köket för sista gången! Brevid går min motståndare Klara! Nu är det en sista tävling kvar, det är nu det ska avgöras vem som blir Sveriges nästa mästerkock! Jag är så laddad, känner mig både starkare och säkrare än Klara! Vi ska laga en frukost,lunch,middag. Första tanken är att jag känner mig ganska bekväm med lunch, middag men att frukosten kan bli ett litet problem. När jag väl startat så är min tanke på nån typ av hotellfrukost. Vill nog göra en Belgisk våffla lite äggröra nån juice och sen ett gått kaffe och kanske en yogurt av nåt slag tänkte jag. Väl inne i skafferit så får jag lite järnsläpp och vet inte vad jag behöver eller vad jag ska börja med… PANIK! Men ju längre tiden går ju mer kommer jag in i frukost lagandet och ett litet lugn infinner sig   Hinner precis att bli klar när Markus räknar ner. Slår en sista blick ner över mina 3 brickor och ser att allt finns där och ser faktiskt väldigt aptitligt ut! Får höra av Klara att hon glömt kaffet på sina brickor! Hon skrattar och förstår inte hur man kan glömma en sån sak!… I min värld så har jag efter frukosten 1-0 ,man får inte i en final glömma nån ingrediens!!  Inför lunchen så möts vi av en mysterybox! Lyfter och ser en kotlettrad med ben! Fy fan va skönt, en utmaning som passar mig som handsken. Jag rubbar in kotletterna med lite örter gör ett potatispure som jag smaksätter med lite ost samt en sky till. Det blir magiskt gott! Klara får ordentliga problem när hon ska försöka steka klart hela kotlettraden i ugnen. Hur tänkte hon där? vi har bara en timme på oss. Lunchen vinner jag stort enligt min mening alltså 2-0, det är klart Jag kommer bli Sveriges nästa mästerkock !Jag behöver bara ställa in en tallrik till juryn så är allt klart!!

Till middagen så blir det en citronmarinerad röding med tillbehör! Får bra kritik av juryn för alla 3 rätter ingenting som dom är missnöjda med, allt är igenom bra. Vi står framför den samlande juryn och väntar på beslut, Hur märkligt det än låter så blir jag inte förvånad när jag hör Klaras namn ropas upp. Varför blir jag inte de?….. kanske kommer det en vacker dag när jag berättar för er.

Middag här hemma vart en värdigt god pasta med fläskfie och mascarpone! Pasta är ju bara så gott och enkelt! den blir så krämig och fin med mascarpone och en skvätt grädde, toppa med parmesan, lite chili och persilja så har men en måltid som inte går av för hackor …PUSS PUSS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *