Full fart !

Har varit lugnt på bloggen ett tag. Men det har varit full fart här ändå så jag tänkte uppdatera er lite vad som hänt i vecken som varit i lite snabba drag =). Barnen har varit lediga så det har varit både häst och fotboll för fulla muggar hela veckan. Sen var vi bortbjudna på middag hos ett par gamla vänner som vi inte träffat på alldeles för länge. Det var faktiskt tänkt att vi båda skulle söka tillsammans till mästerkocken 2016 men sen blev det bara jag som skickade in ansökan! Vilket jag tycker är synd då hon är grymt charmig och en väldigt bra matlagare.

Santa maria skickade mig en riktigt fin present med både det ena och det andra som man kunde göra mycket gott med. Jag gjorde en kycklingfajitas som blev grymt god.

Sen har jag alltid varit lite svag för Chili, så jag gjorde en Chili con carne! Alltså en chili med kött… inget mer ska det vara i enligt mig, ja lite paprika kan man ju ha i för lite färg =).. Den jag gjorde serverade jag med en syrlig vitlökscreme och en guacamole, den blev stark och fin, precis som jag ville ha den.

Mycket mat blir det! Här kommer nästa rätt som jag gjorde i veckan som bestod av lite fin svensk fläskfile. Till den så blev det en väldigt smakrik svampsås och en krossad potatis smaksatt med lite färska örter. Om man vill få lite mer stuns i svampsåsen så kan jag tipsa om att ha lite konjak och flambera svampen precis innan du ska gå i med grädden. Blir magiskt!

Sen var det ju påsk så släkten kom och hälsa på! Jag hade fått tag på ett väldigt fint lamm som jag körde i ugnen med lite lätt kryddning bara, passa väldigt bra på påsktallriken.

Träffade även Emil för att tala lite framtid, vi möttes upp på vårat gamla boende Clarion sign hotell för en kopp kaffe, var lite speciellt och sitta där man bott i nästan 10 veckor och upplevt allt som man fick uppleva. Vad vi talade om är lite för tidigt att avslöja, men kommer självklart berätta vad det handlade om ilte längre fram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *